Bearbetad Version, Word och Idéskiss

Nu håller jag på att koiera in alla nyare inlägg till ett word dokument, eftersom du ska kunna få denna loggbok i pappersformat. Hittills är det ungefär 10sidor.
   Sedan har jag suttit och skrivit den Bearbetad Versionen av Projektplanen. är väl klar om en halv timme eller så. Funderar fortfarande på om man ska göra en ny idéskiss. Minns att Margareta sa att man ksulle göra en ny om man liksom mer eller mindre ändrar syfte. Och jag har ju ändrat mitt från teoretiskt till praktiskt.

Projektplan, SM/NM- slutet, rapport

Kommande dag på sm/Nm, var alltsp söndag. Då klev jag upp tidigt för att fixa alla i laget frisyrer samt sminka dem inför final dagen. Eftersom jag bara körde Grundövningarna så behövde jag inte springa in på banan igen, men jag fick sätta upp håret och ha med mig dräkten utifall någon i laget skulle skada sig på uppvärmningsvolten.
    Allt gick fint för laget innan de sprang in, sedan lyckades en i laget fall i ett avhopp och bryta smalbenet. Men i överigt var det en fenomenal tävling för laget som slog poängrekord och slutade totalt på en sjunde plats i Svenska Mästerskapen , och en sjunde plats i Nordiska Mästerskapen lika så. Men tränare blev inidviduell Nordisk samt Svensk Mästare (För åttonde året i rad).

har fixat ett häfte som jag kan använda lite som källa utöver mina egna praktiska.

Har pratat lite med Petrus om rapporten och så, och hört lite hur han tänkteo hc så, och märkligt nog har vi tydligen tänkt sjukt lika. Så ja fdet verkar som mitt kommer bli ganska likt hans, Fast det är ju om två väldigt olika sporter.

Nu har jag lagt min första projektplan i ditt fack, tack för de resterande planerna, Ska sätta mig ner och fylla i dem också. Lägger dem i ditt fack allt eftersom.
Sedan har jag nog tänkt att börja lite på rapporten.
Ska prata ltie med min tränare iaf. hon tycker jag ska träna något mer. Annars är nog det praktiska klart anser jag.


Svenska Mästerskapen 2009, Målet uppnått ?!

Då var Sm över.
A
llt började med att jag vid tre tiden på fredagen åkte in till stan för att ta bussen till Västerås.
Väl framme letade jag och Angelica rätt på en buss som skulle ta oss mot Hamre Ridklubb där självaste SM skulle hålla hus. När klockan tickat på och jag äntligen fått min RoslagensVoltige-overall så var det dax att gå in på invigningen och representera klubben Roslagen.


Invigningen
bjöd på voltige-ljusshow, eldshow, dressyr m.m.
Efter invigningen tog jag och laget vårt pick och pack och hoppade in i vår minibuss mot vår lilla stuga ( eller näst intill villa) ett par kilometer bort. 
   
Klockan ställd på 06.00 och djupa diskutioner huruvida vid skulle sätta upp håret och skulle sminkas inför morgondagens Grundövningar så somnade vi tillslut.

Lördagen börjar med andra ord riktigt tidigt. Vi gjorde iordning allt med frisyrer,smink,frukost,dräkter som behövdes och åkte sedan mot tävlingsplatsen.
Denna dag skulle vi göra våran livs bästa tävling. En konsenterad uppvärmning som innehöll en springrunda, pepptalk, lång stretch lite kvick styrka så gick vi in på uppvärmningsvolten för att 'känna' på hästen. Vi körde först i höger varv (fel varv), då blev det upphopp med putt, en Grundsits och kvarn. Sedan i rätt varv körde vi vanligt upphopp, fana och sving. Jag fick även köra ett extra stående eftersom Elin (linföraren) ville få hästen (Jack) att gå på lite till. Allt kändes lugnt och laget var taggade och possitiva, vilket var väldgit härligt att se.
    Väl inne på banan gick allt som det skulle,några små missa här och där med steg i ståenden men hästen gick galant. Alla var nöjda och glada och efter första omgången låg vi på en sjätte plats men med endast 0.1 i poängskillnad till fyran. Vädligt väldigt jämt med andra ord. 
     Då var jag med andra ord klar med det jag skulle tillföra på detta Sm, grundövningarna alltså. Personligen tycker jag det kändes bra, jag gjorde helt klart mitt livs bäst sidhopp av med marginal ( så jag till och med hörde folk på läktaren häpna och tysta säga ' Noomi'). Ståendet var lite osäkert, med resten gick helt okej. upphoppet kändes också bättre än var det brukar vara. Om man titta på poängen kan jag nog dessvärre säga att dem är lägre än var jag hade när jag låg på toppen för två-tre år sedan. Men o andra sidan får man lägre poäng generellt när man kör med ett sämre lag vilket kan vara en anledning.  Frågan vi fortfarande ställer oss är ju då , har jag uppnått mitt mål nu eller inte. Det är relativt.

Återkommer om resterande dagar under SM snart.

- Tror du jag kan få en ny projektplan ?
- plus en andra, och slutlig projekt plan
- Kan jag även få en skiss eller liknande på hur rapporten ska se ut? ( som jag skrev att Ester fått av Håkan)
-
Behöver vi ha handledarträff ? ( för mig fungerar det bra att skriva här, om du svarar, men sådana papper vill jag gärna ha så jag kan fortsätta)


Fotona tagna av tomas Lidgren

Kommande Helg av ädlare sorter

Jag har ju skrivit projektplanen nu men hittar inte vart jag lagt den, Det är därför du inte fått den. Ska leta vidare annars får jag skriva den igen helt enkelt. Det gick ju ganska fort. 
    Men jag såg att Ester har fått projketplanen i alla dess delar plus papper om hur man skirver rapporten och så utav Håkan. Det skulle jag väldigt gärna också vilja ha så man får lite mer perspektiv på det hela.
Strax åker jag till Svenska Mästerskapen och tävlar med mitt lag. Jag har packat nu iordning allting. Allt börjar med en bussresa till Västerås på 1 ½timme sedan invigning på kvällen. Ska bli kul att ävl komma dit och träffa alla gamla kompisar ifrån landslaget och alla andra lag.
Imorgonbitti kommer vi antagligen gå upp tidigt och fixa frisyrer och göra iordning allting, smink,frisyr,uppvärmning,taggning osv. Eftersom laget jag kör på inte har en jätte hög nivå kommer vi antagligen komma ibland de sista. Men jag ser mest tävling utifrån hur bra jag lyckas prestera i grundövningarna eftersom det är mitt syfte. Jag ska lyckas bättre än jag brukar och allt hänger egentligen på att hästen går bra och inte är nervös. Tydligen har jag hört att vår häst var väldigt pigg idag och gick väldigt fort, Vi får hoppas han taggar ner lite och går i fint tempo imorgon.
Efter denna helg får vi se vart allt leder, men tekniskt sett är jag klar med den praktiska delen efter Svenska Mästerskapen. Men troligen kommer jag fortsätta köra ett par träningar till för att utvecklas ännu mer och verkligen fokusera på just grundövningarna och alla dess detaljer.

Tack på förhand för svar, och en en gång skulle jag vara glad om jag kunde få sådana papper. Gärna på måndag.

Lördagens träning

I Lördags var det träning igen tidigt tidigt. Så vi åkte ifrån uppsala vid åtta tiden. Sedan började vi gör iorning häst och allting och kände att detta kunde bli en betydigt mycket bättre träning än gårdagens. Vi började värma upp och springa en runda för att sedan gå och stretcha. Jag försökte peppa upp laget och förklara att dem kan köra bra även fast hästen går lite knackigt och oroligt.
    Men ack, denna dag var inte som alla andra. Jack (hästen) gick perfekt tillskillnad ifrån fredagsträningen och allt gick jätte bra. Tjejerna hade en helt annan inställning och bara en sån sak att solen sken gjorde ju det hela två snäpp bättre. Jag lyckades köra ett stensäkert stående vilket kändes skönt eftersom jag hade en liten svacka när det gäller just den övningen. Jag tror det beror mest på inställningen och jag nu mera känner hästen bättre. Om en vecka far vi till SM i Västerås så vi får ävl se hur det går.

RSS 2.0